Nätverka dig till nya coach-klienter

Föräldracoachen Fatima Nylén har tipsen för hur du både hanterar klienter som inte riktigt vet vad de söker och hur du nätverkar dig till ett stabilt företagande.

Tips till andra coacher och terapeuter

Att ta steget från att jobba inom de offentliga till att bli egenföretagare tror Fatima Nylén kräver en del mod. Men en nyckel har varit att bygga sig ett stort nätverk.

– Mina första kunder var gamla chefer och rektorer sedan sprider det sig väldigt mycket när föräldrar pratar med varandra och tipsar varanda.

Fatimas företag står också på flera ben vilket är en styrka om det blir mindre efterfrågan på ett av hennes områden.

– Jag har föreläsningar , föräldracoachning och konsultuppdrag mot skolor samt individuella kuratorsamtal.

Exempel på kundrelationer

– Det är väldigt vanligt att föräldrar tar kontakt med mig och frågar om jag som jobbar med barn kan prata med deras barn för att de är utmanande, säger föräldracoachen Fatima Nylén.

Bakgrund

Hon är utbildad socionom som länge jobbat med barn och unga men som sedan ett antal år tillbaka driver eget som föräldracoach.

– Jag visste redan när jag var liten kände jag att varför pratar en del vuxna till barn på ett sådant nedlåtande sätt men på ett helt annat sätt till andra vuxna.

Insikterna om att hon ville kämpa för att barn skulle bli tagna på allvar växte sedan när Fatima blev äldre och hon förstod att hon på något sätt ville jobba med barn.

– Sedan när jag utbildade mig till socionom så föll många bitar till plats, mycket av det vi lärde oss var så självklart för mig och en bekräftelse på det jag tror på, att vi måste ta barn och deras känslor på allvar.

Tack Fatima!

De flesta av våra artiklar ligger bakom en betalvägg. Det kostar bara några tior i månaden att få läsa allt material samtidigt som du precis som måna av dina coaching- och terapikollegor hjälper till att stödja en röst i och för branschen.
Som tack för att Fatima varit med och bidragit så är denna artikel med tips upplåsta för alla, även för dig som ännu inte prenumererar.

Besök gärna Fatima Nylén på hennes hemsida.

About Redaktionen 24 Articles
Tidningen Coaching och terapi är ett magasin för dig som jobbar som coach eller terapeut. Vi är en oberoende redaktion som jobbar enligt journalistiska principer.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*