Djur – mer än bara en bästa vän

Många av oss vet känslan av hur stress och oro bokstavligen rinner av oss när vi kommer hem till ett älskat husdjur för att gosa, leka och bara samexistera ihop. Hur deras päls lugnar våra skakiga händer och blir som en snuttefilt mellan ångestfyllda fingerspetsar. Andra älskar att hälsa på grannens hund, kanske låna för en promenad – eller varför inte gosa lite extra med svärmors feta katt. Klappa hästar på landet och på lagom avstånd le åt kossorna som äntligen är ute på grönbete efter en lång vinter.

Talar vi samma språk?
Psykisk ohälsa är ett vanligt problem i Sverige och läkemedel är en av de vanligaste behandlingarna. När läkemedel inte ger önskad effekt är det viktigt att se till andra och alternativa möjligheter för att må bättre. Genom ett holistiskt synsätt har djur blivit en icke-farmakologisk behandling mot psykisk ohälsa. Djurterapi heter egentligen, enligt myndigheter, djurunderstödda insatser.

___________________________________

Den här artikeln är låst för prenumeranter, logga in på ditt konto här:
Logga in

Är du inte redan prenumerant så kan du för 9$ bli en i gänget som ger coaching- och terapibranschen en egen tidning. Klicka på länken och börja prenumerera redan idag!

Klicka här för att börja prenumerera

Registrera dig till Coaching och Terapi.se's Nyhetsbrev


powered by MailChimp!